Rauwe noten roosteren voor veiligheid
Een manier om het risico van fytotoxinen in noten te verminderen, is door ze te roosteren. Hier is een eenvoudig proces:
- Week de noten een halve dag in een bak met water. Je zult merken dat het water na verloop van tijd bruinig kleurt. Dit is een teken dat de fytotoxinen uit de noten vrijkomen en in het water terechtkomen.
- Dep de noten voorzichtig droog met een doek om overtollig water te verwijderen.
- Rooster de noten in een voorverwarmde oven op 80 graden Celsius gedurende 2 uur. Hierdoor verdampen de schadelijke stoffen en worden de noten knapperig.
- Als je wat extra smaak wilt toevoegen, meng dan de noten met kruiden naar keuze, zoals kaneel, voordat je ze in de oven roostert.
Tip: Je kunt grote hoeveelheden noten tegelijk weken en roosteren om tijd te besparen.
Het roosteren van noten is een veilige manier om van hun voedingswaarde te genieten zonder je zorgen te maken over mogelijke fytotoxinen. Dus, blijf gerust genieten van noten, maar wees je bewust van de juiste bereidingswijze voor een optimaal gezond resultaat.
Wij van Aurora Personal Training nemen graag de noten van de notenshop. Wij geloven in specialisten met die kiezen voor de beste kwaliteit.